Schooljaar 2017-2018

Kamp Schoonloo

We zijn met groep 7-8 op kamp geweest naar Schoonloo van woensdag 4 juli t/m vrijdag 6 juli. De foto's kunt u vinden door op de volgende link te klikken.

https://myalbum.com/album/mnasBRIGHScT

Kamp Schoonloo 2018

We zijn met groep 7-8 op kamp geweest naar Schoonloo van woensdag 4 juli t/m vrijdag 6 juli. De foto's kunt u vinden door op de volgende link te klikken.

https://myalbum.com/album/mnasBRIGHScT

tentoonstelling Mondriaan

Donderdag 5 april vond de tentoonstelling van de Mondriaanwerkstukken plaats. Het Mondriaan project was een initiatief van de 3 scholen in Ens. Ouders, kinderen en andere belangstellenden konden de drie scholen bezoeken om de werkstukken te bekijken.

Klik op de link om de foto's te bekijken

https://myalbum.com/album/ZFmYLIiUS3VL

 

R.K.B.S de Horizon, Ens - Schooljaar 2017-2018 -
R.K.B.S de Horizon, Ens - Schooljaar 2017-2018 -

Geografische Mondriaan

Afgelopen maandag zijn wij met de andere basisscholen in Ens begonnen met het project Geografische Mondriaan. Binnen het project Geografische Mondriaan wordt er een koppeling gemaakt van de Noordoostpolder en Mondriaan.  Afgelopen maandag was de opening. 

 

Enkele foto's:  https://myalbum.com/album/akOs0Avc3HQl 

Filmpje: https://www.destentor.nl/noordoostpolder/levende-mondriaan-op-schoolplein-in-ens~a8b1136d/ 

Carnaval op de Horizon 2018

Carnaval op De Horizon

Op 9 februari 2018 hebben we een groots carnavalsfeest gevierd met kinderen mooi verkleed in elke klas, de raad van elf der Kleiduikers op bezoek en het Horizon Mens-Erger-Je-Niet kampioenschap gewonnen door Anna uit groep 7. Hieronder vindt u een overzicht via een link met de foto's

https://myalbum.com/album/LheUK0Y9y6bQ

 

R.K.B.S de Horizon, Ens - Schooljaar 2017-2018 -

Kwartetkampioenschap De Horizon

Traditioneel speelden we na het Sinterklaasfeest met de groepen 5-6-7-8 gemixt het Horizon kwartetkampioenschap. In een ongedwongen en prettige sfeer werden er vier ronden gespeeld. Mooi dat zoveel kinderen het samen gezelschapsspelen doen zo mooi beleven. Geen gedoe over regels en geen kinderen die niet tegen hun verlies konden. Of toch…maar dit lieten ze in ieder geval niet merken. Ook groep 5 ging daar op hun eerste kampioenschap uitstekend mee om.

Na het optellen van de punten en het dobbelen voor de vierde finaleplaats, bleven er vier kinderen over. Mart (groep 7) werd eerste in de finale, gevolgd door Nienke (8), Jurr (8) en Vera (groep 6). Mart kreeg de nieuwe wisselbeker (de oude was definitief naar Jens van Leeuwen gegaan, die drie keer achtereen had gewonnen). Mooi om te zien hoe respectvol de andere kinderen de finale volgden en applaus gaven bij elk behaalde kwartet. Daarna even opruimen en terug naar huis. 

Nog enkele foto's van het kwartetten

https://myalbum.com/album/iqH9jxHTxTGj 

R.K.B.S de Horizon, Ens - Schooljaar 2017-2018 -

Scholencross kampioen!

11 november was de 2 scholencross op het AV nop terrein. We waren weer met veel kinderen vanuit Ens afgereisd. Het was een frisse zaterdag. De ouders konden dan ook de handen warm klappen voor de vele horizonkinderen die over de finish kwamen. Het podium kleurde behoorlijk “horizonblauw”. Dit had tot gevolg dat De Horizon eerste werd van de deelnemende scholen. Een prachtig resultaat!!

 

Voor foto's klik op de onderstaande links: 

https://myalbum.com/album/TJtm9jUUvMYf 

https://myalbum.com/album/v9bXRjWjZdC2  

Sint-crea op De Horizon

 

Afgelopen vrijdagmiddag 24 november hebben we de kinderen van groep 5-6-7-8 weer lekker door elkaar gehusseld voor een heerlijke Sinterklaas creatieve middag. Uit het lokaal van groep 8 kwamen de heerlijkste geuren dankzij de kookworkshop van juf Simone. Creatief met (kook) kunst binnen het thema Sinterklaas was daar het motto. Bij meester Peter stond het figuur zagen centraal. Met behulp van Henk (de opa van Noa) werden de mooiste Sint of Piet creaties gezaagd en geverfd. Zo’n twintig rode koppies van de inspanning en prachtige resultaten. In de klas van groep 5 waren de kinderen bij juf Monique S druk met het opvullen van sokken. Binnen no-time verschenen er tal van kunstzinnige zwarte pieten en Sinterklaasjes compleet met veren, mijters enz. Bij juf Monique P tenslotte was de scheepswerf van de De Horizon. Er werden heel wat stoomboten in elkaar geplakt en geverfd. Uiteraard voorzien van Sinterklaas figuren, want daar gaat het tenslotte om bij dit prachtige feest. 

R.K.B.S de Horizon, Ens - Schooljaar 2017-2018 -

Suikerbiet uithollen!

Een aantal kinderen van groep 5-6-7-8 zijn op deze dag voor 11 november de geschiedenis ingedoken. Waar nu de kleurigste lampionnen gemaakt zijn of gekocht worden, hadden de kinderen vroeger de keuze uit maar twee lampionnen; een uitgeholde pompoen of een uitgeholde suikerbiet. De kinderen hebben vanmiddag ervaren dat het ambachtelijk uithollen van een grote suikerbiet een hele klus is. Of ze er met Sint Maarten ook langs de deuren gaan is nog maar de vraag. Ondanks het uithollen is het nog een heel gewicht. Bij de voordeur zetten als versiering kan natuurlijk ook altijd. 

 

Klik voor foto's op de link! https://myalbum.com/album/LeLbYiiRVksd 

R.K.B.S de Horizon, Ens - Schooljaar 2017-2018 -

Waardevolle ouderavond

Donderdagavond 9 november was de algemene ouderavond op De Horizon. Voor ruim dertig ouders opende Fred de vergadering. Na de gebruikelijke vergaderpunten als mededelingen team, MR, AC, TSO en de welgemeende bedankjes stonden in vijf groepen stellingen centraal. In groepjes werd er gediscussieerd naar aanleiding van stellingen over ICT/Sociale media, taken ouders-school/identiteit, toekomstgericht onderwijs, digitale communicatie en een visie op samenwerking tussen de drie Enser scholen. De bedoeling van deze onderwijsinhoudelijke bijeenkomst is dat de uitkomsten mede als basis gaan dienen als het gaat om de toekomstvisie van De Horizon. Na een plenaire terugkoppeling werd er nog even gezellig nagezeten in onderwijscafé De Horizon. 

Vier lampionnen op crea middag

De kinderen van groep 5-6-7-8 zijn afgelopen vrijdagmiddag 3 november gezellig druk geweest met het maken van lampionnen. Er waren vier keuze lampionnen. In de groep van Juf Monique P waren de kinderen druk met het maken van een Halloween lampion. Met de techniek van het karton snijden werden er kunstzinnige zwarte creaties gemaakt. In de groep van juf Moniek S zijn de kinderen enthousiast bezig geweest met een popart lampion. Ze kleurden portretfoto’s verschillend in en maakten zo een puur persoonlijke lampion. In de klas van juf Simone was het schubbentijd. Er werden kleurige vissen lampionnen gemaakt van gekleurd vliegerpapier. In de klas van meester Peter was het een maffe boel. De kinderen zijn bezig geweest met hun maffe kip lampion. Met wol, kralen, karton en het lijmpistool als basis was het een gezellig creatieve boel. 


Voor foto's klik op de link: 

https://myalbum.com/album/QAaTRqDC7RyT  

R.K.B.S de Horizon, Ens - Schooljaar 2017-2018 -

Scholencross

De eerste scholencross is afgelopen zaterdag geweest. 

We zijn erg trots dat wij weer met zoveel kinderen mee hebben gedaan en met een kleine voorsprong bovenaan de lijst staan! 

Zet 'm op toppers op zaterdag 11 november! 

 

Klik op de link om de foto's te bekijken: https://myalbum.com/album/EjGHUDE1lcVE 

R.K.B.S de Horizon, Ens - Schooljaar 2017-2018 -

Horizon Kanjerschool

R.K.B.S de Horizon, Ens - Schooljaar 2017-2018 -