Groep 3

R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 3 -

naar de boerderij

In het kader van het thema dieren en de verjaardag van juf gingen we woensdag 30 mei naar de boerderij van juf. We zijn heel wat te weten gekomen over het reilen en zeilen op de boerderij,. In kleine groepjes onder begeleiding van een ouder zagen we hoe de koeien worden gemolken, hoorden we hoeveel melk ze gaven en wat ze eten. De kalfjes werden gevoerd. Het kalfje wat net de dag tevoren was geboren gaven we biestmelk uit de fles. De andere kalfjes gaven we kunstmelk. De pony werd geborsteld, eieren geraapt. We hebben de  machines bekeken en gingen met de trekker een stukje het land op, Daar zagen we wat er allemaal groeide. Aan de aardappelplanten verschijnen al de eerste piepkleine aardappeltjes. Rasja de hond werd flink geknuffeld en deed zelfs mee met een partijtje voetbal. Al met al een leerzame en gezellige ochtend. 
Als jullie op de links klikken kun je de foto's bekijken. Met dank aan Annelies en Christy.

https://myalbum.com/album/Ge5ET1lZR6gf

 

https://myalbum.com/album/1VhZ4odpi1o4

 

 

 

 

verjaardag

Dinsdagmiddag vierde juf haar verjaardag. Het werd een gezellige middag met allerlei spelletjes en een verhalenbingo. Woensdagochtend gingen de kinderen naar de boerderij. 

voor foto's van de verjaardag klik op de link

 

https://myalbum.com/album/MjefqoN9Bavn

Mondriaan/kunst

Gedurende 3 weken hebben we gewerkt aan het thema Mondriaan . Ook het thema van Lijn 3 stond in het teken van kunst. Het Mondriaanproject werd uitgevoerd door de 3 scholen gezamenlijk. Ook de Noordoostpolder stond centraal in het thema. 

Donderdag 5 april waren de werkstukken tentoongesteld en kon een ieder ze bewonderen.

Als u op de link klikt kunt u de foto's bekijken. 

https://myalbum.com/album/kiUZNQUHfv98

 

letterfeest

Letterfeest.

Vandaag was het grote letterfeest. We hebben alle letters nu geleerd, dus daar mag wel een feestje tegenover staan. De kinderen hebben zelf bedacht hoe het feest eruit moet komen te zien. Allereerst natuurlijk cadeautjes. Ieder kind heeft een klein cadeautje meegenomen en ingepakt met zelfgemaakt inpakpapier. Deze pakjes verdwenen in de grabbelton. Geweldig om te zien hoe blij ze kunnen zijn!
Daarnaast moet er natuurlijk wat lekkers komen. Samen hebben we een taart gemaakt. Mmmm...heerlijk smullen! Dion had de muziekbox meegenomen dus even lekker dansen op de muziek van psv! Niek, Stijn en Imara hadden een gezelschapsspel mee. Super leuk! 
En als afsluiting kwamen alle moeders, vaders, oma's of tante bij ons op visite. Iedereen had een bingokaart ingevuld met de geleerde letters. Ja...en wie zal als eerste de kaart vol hebben? Dat was nog een lange rit. Wel vier kinderen en moeder tegelijk bingo!! De kinderen hadden zelf letter koekjes gebakken. De letter van zijn/haar eigen naam en een letter van de mama. En dat koekje ging er natuurlijk wel in. Als laatste kreeg ieder kind een welverdiend letterdiploma. Knap hoor!! Het was een super geslaagd feestje!

Klik op de foto om naar het album te gaan.

R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 3 -
R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 3 -

Je lijf

Het thema "Je lijf" is afgesloten. De kinderen waren erg nieuwsgierig naar hoe alles werkt in je lichaam. Ze hebben lekker in de boeken gesnuffeld. We hebben een skelet in elkaar gezet. Ontdekten zo waar alle botjes zaten, maar ook je hart, longen, nieren, slokdarm, maag en darmen. Hoe gaat je eten zijn weg door het lichaam. Je hart is heel belangrijk; we hebben onze hartslagen gemeten met een hartslagmeter. De woordenschat is uitgebreid met woorden als; spoedgeval, bloedheet, steenkoud en transpireren. En we zongen............van hoofd, schouders, knie en teen!

Als je op de link klikt zie je foto's

https://myalbum.com/album/JyKndhq1zcyO

 

Gelukkig nieuwjaar!

 

 

proost!

R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 3 -

verjaardag juf Anita

 

Verjaardag van juf Anita.

Vrijdag 15 december kwamen de kinderen enthousiast naar school. In de klas hingen ballonnen aan een slinger. In de ballon zat confetti met daarbij een briefje met een opdracht. Ieder kind mocht een ballon kapot prikken. Wat een feest....en confetti! Na het zingen en cadeautjes uitpakken gingen we cake versieren. mmm.... dat was lekker smullen. Natuurlijk ook echt even het kaarsje aan.
Daarna was het tijd voor een spel. Probeer zo snel mogelijk met een rietje het watje naar de overkant te blazen. Best lastig hoor! 
Na de pauze gingen we in groepjes werken. De moeder van Dion kwam op school en ging de kerstbingo spelen. Getallen tot de 50. Gelijk een mooie oefening zo bleek. 
De ander groep ging een kerstboom met lichtjes versieren. Hard werken hoor! Maar het resultaat mag er wezen.
Het was een super gezellig ochtend. Bedankt voor de gezelligheid kinderen!!!!

Klik op de foto om naar het album te gaan.

R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 3 -

sinterklaas

Vanaf 20 november begonnen de kriebels van Sinterklaas. De leeshoek werd omgetoverd tot Sinterklaashoek. Er werd druk in het grote boek geschreven! In de klas speelden de kinderen op de mat met de lego en kleine pietjes en sint. Dit vonden ze geweldig.

Op vrijdag 1 december was het grote feest! Sinterklaas stond bovenin de kerktoren! Gelukkig kwam hij al snel naar beneden en liep naar de kinderen van de Horizon. Eerst ging groep 3 het grote pepernoten Bee Bot spel spelen. Wauw! Zelf de bee bot programmeren. Dat was best nog lastig, maar uiteindelijk is de bee bot bij alle onderdelen terecht gekomen. Daar moesten ze iets uitbeelden, tekenen of een vraag beantwoorden. Iedereen had een cadeautje verdiend.
Na de pauze zijn we naar het Gebouwtje gegaan om het feest samen met Sint en zijn pieten te vieren. Ons lied: “zwarte piet zit vast in de schoorsteen” viel goed in de smaak. Alexander en Stijn zaten ook echt vast in een kartonnen schoorsteen.
Moe van het feesten zijn de kinderen om 12.00 uur weer naar huis vertrokken.

https://myalbum.com/album/7L2yg1amZqtu


 

R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 3 -

Smakelijk eten

Gedurende 3 weken is groep 3 bezig geweest met het thema : "Smakelijk eten". Dit alles via het derde thema van Lijn 3. de start was het prentenboek ; "Een haar in de soep". En dat nog wel in een restaurant! Op onze speelzolder konden de kinderen in het restaurant spelen. Bestellingen moesten worden opgenomen, menukaarten gemaakt. In de speelkeuken kon de kok de gerechten klaarmaken. We zijn veel te weten gekomen over eten . We weten nu waar ons voedsel vandaan komt. We hebben zelf ook veel lekkere dingen gemaakt: pannenkoeken, yoghurt, groentensoep en verse friet.
Als je op de link klikt kun je de foto's bekijken. 

https://myalbum.com/album/Rt54VpJQ4imY

 

R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 3 -
R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 3 -

Djembé

Maandag 6 november gingen we naar het muzisch centrum voor een workshop djembé. Mustafa komt uit Senegal en leerde ons de beginselen van djembé. Het tellen vraagt wel concentratie, maar met veel oefenen lukte het ons.  Verschillende groepjes bedachten zelf iets wat ze wilden laten horen. Een leuk uurtje zo met elkaar . 

Klik voor de foto's op de link

https://myalbum.com/album/d1nAtsRx4sfL

R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 3 -

Pannenkoeken bakken

Het thema van lijn 3 is "Smakelijk eten". In ons leesboek stond een recept van "stroop en poedersuiker op een bedje van pannenkoek". Dit wilden we natuurlijk uitproberen. De kinderen hebben samen het beslag volgens recept gemaakt. Daarna werd er gebakken. Ze waren heerlijk.

Klik op de link voor foto's

https://myalbum.com/album/rSpsry23zH5S

 

 

 

kinderboekenweek

Vrijdag 20 oktober werd de kinderboekenweek afgesloten. Deze was 2 weken eerder begonnen met het voorlezen van een griezelverhaal. De klas zag er intussen ook griezelig uit. De kinderen van groep 1 t/m 4 hebben ook zelf een griezelverhaal gemaakt met illustraties. Groep 1 en 2 had een begin gemaakt, groep 3 schreef hoe het verhaal verder ging en groep 4 bedacht het slot. Tijdens de  sluiting werd het verhaal voorgelezen. Foto'shiervan in het album door op onderstaande link te klikken. Verder hebben de kinderen hun lievelingsboek mee genomen en aan elkaar verteld. Ook hiervan zie je foto's in het album. De kinderen hebben heerlijk in de griezelhoek gespeeld. Ook het knutselen stond in het teken van griezelen,.

https://myalbum.com/album/mVGecycpPmMo

introductie van de bibliotheek

Akke van de bibliotheek in Emmeloord kwam ons enthousiast maken voor boeken en lezen. Dit aan de hand van het thema "Vos en haas gaan koken". Ze had een kist vol met boeken mee. Ze vertelde dat er leesboeken zijn, maar ook informatieboeken en prentenboeken. Er stonden 2 pannen met letters klaar. Hiermee konden de kinderen op het magneetbord woorden en zinnen maken.

Enkele foto's zijn toegevoegd.

https://myalbum.com/album/d1nAtsRx4sfL