Groep 8

Open dag Emelwerda College

We hebben de laatste open dag afgesloten. In de link staan de foto's van de open dag Emelwerda College

https://myalbum.com/album/cjIpXOMQlQSc 

Open dag Bonifatius Mavo

Afgelopen maandagmiddag 29 januari 2018  zijn we met groep 8 naar de open dag van de Bonifatius Mavo geweest. In de link staan een aantal foto's.

https://myalbum.com/album/21Im3xRditLr

Open dag Zuyderzee Lyceum

Op donderdag 25 januari zijn we naar de open dag van het Zuyderzee Lyceum geweest. Om een indruk te krijgen via een aantal foto's opent U het fotoprogramma via onderstaande link. 

https://myalbum.com/album/QkhYldxhEc18

Open dag Vak College

Afgelopen dinsdag zijn we met groep 8 naar de open dag van het VakCollege geweest. Hier ziet U enkele foto's van de verschillende groepjes.

https://myalbum.com/album/OmX5f8Bev9Ff

R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 8 -

Sinterklaas groep 8

Met een kring vol prachtige surprises begonnen we vrijdag 1 december de (vroege) Sinterklaasviering. Bij de gedichten was weer regelmatig te horen dat Sint zat te denken…. en dit jaar ook weer zou gaan schenken….Daarnaast was het opvallend hoeveel originele zelf gemaakte gedichten er te horen waren. Na het aanhoren van de gedichten (en zelfs een rap…) en het bewonderen van de surprises was het tijd om uit te pakken.

Toen we allemaal bijgekomen waren van de cadeaus kwam Sinterklaas himself nog even binnen. Er werden nogal wat kinderen genoemd en dat gaf volop reden tot hilariteit. Ook het uitspelen van ‘jongenspakkertje’ gaf nogal wat commotie voor de Sint en z’n pieten.

Na de pauze brachten de kinderen hun al eerder geschreven Sinterklaasrap. In vijf groepjes van vier was het mooi verrassend wat de kinderen lieten horen. Mooie teksten op de beat maakten dit Sinterklaasfeest helemaal af. 


https://myalbum.com/album/1d0m24Bj1O8a 

R.K.B.S de Horizon, Ens - Groep 8 -

Voorleeskampioen de Horizon

Afgelopen donderdagmiddag 12 oktober hebben we de Horizon voorleeskampioenschappen gehouden. Maar liefst tien kinderen van groep 7-8 durfden het aan om de grote stoel op de instructietafel te beklimmen om voor een volle klas (allemaal juryleden) voor te lezen. Mart, Kady, Marit, Nienke, Britte, Ché Luna, Noa, Veerle, Luna en Mara deden hebben meegedaan. Aan het einde van de middag is Kady gekroond tot winnaar. Ze las voor uit het boek De sprookjessprokkelaar van Paul van Loon. Veerle werd met een klein verschil tweede en zij is de reservekampioen. Kady gaat komend voorjaar meedoen aan de voorronde van het Noordoostpolder voorlees kampioenschap.

Op de foto alle deelnemers met hun boek. 

 

Kan module `` niet laden.